Reiki je starodavna japonska veda o zavestni uporabi in usmerjanju življenjske energije skozi dotik (polaganje rok).

Prevedeno iz japonskega jezika pomeni REI – univerzalna, KI – energija. To je energija, ki ustvarja življenje in je prisotna v vseh  nas. Razlika je samo to, da smo je nekateri zavestni bolj  kot drugi. Zakaj je ne bi vsi začeli zavestno uporabljati vsakodnevno? J

Danes se Reiki pomoč več ali manj poišče kadar je potrebno izboljšanje fizičnega zdravja, torej, ko se pojavi bolezen. Pomembno pa je, da začnemo kot človeška bitja ozaveščati, da je fizično zdravje posledica energetskega ravnovesja znotraj nas. Energetsko ravnovesje pa dosežemo, ko uravnovesimo svoj um in občutke.

Bolezen, v kakršni koli obliki, je posledica neravnovesja energije v dotičnem delu telesa, kateremu  »vlada« določen energetski center ali ČAKRA. Tako kot je naše fizično telo razdeljeno na posamezne organe in dele, je tudi naše energetsko telo razdeljeno na več energetskih centrov, skupno imamo sedem glavnih čaker, ki so neposredno povezane z dotičnimi organi in telesnimi funkcijami. Ko določena čakra ne deluje pravilno, se to pokaže z določenimi manjšimi fizičnimi znaki, ki jih hitro spregledamo, saj se nam ne zdijo pomembni. Če energije ne uravnovesimo, se po določenem času pojavi na telesu bolezen, ki nam sporoča, da bo potrebno nekaj spremeniti. Na tej točki se potem začne odkrivanje takšnih in drugačnih vzorcev in prepričanj, ki smo se jih naučili, ponotranjili, vzeli za svoje in si ustvarili realnost kakršna je. Začne se zavestno potovanje vase in odkrivanje pristnega sebe.

Reiki kot tehnika zdravljenja, deluje na vseh nivojih. Z Reikijem se zdravi, tako energetsko kot fizično telo, saj deluje univerzalno. Potrebno se ji je le prepustiti in verjeti v njeno moč. Uravnovešenje oz. celjenje  je neizbežna in logična posledica, prav tako sledi boljše počutje in miselna jasnost.

Moja želja je, da bi se vedno več ljudi začelo odpirati za to univerzalno vedenje, ki nam je bilo dano za življenje na tem planetu.

Če se pojavljajo znaki na fizičnem telesu, poiščite najprej vzrok v svoji lastni psihi preden se odločite za nož.  Ne obsojam današnje medicine, dosegli so čudeže v svoji stroki in poklon vsem, ki pripomorejo k napredku na tem področju, ampak vseeno zagovarjam dejstvo, da je prvi korak  pri znakih bolezni, iskanje vzorcev znotraj sebe.

Vnetje mehurja, ni samo posledica bakterije, ki se je razvila v sečnici, pač pa psihični vzorec, ki stoji za vsem tem, globoko znotraj nas, ki sporoča pretirano zaskrbljenost, oklepanje preteklosti, strah in občutek odžaganosti od situacije oz. človeka.

Louise L. Hay je na tem področju postavila trdne temelje, ko je raziskovala povezave med bolezenskimi stanji in človeško psiho, ogromno pa nas je, ki to delo nadgrajujemo skozi lastne izkušnje in veselja do širjenja informacij. 


Vanja, Poglej odznotraj